Sporten maakt gelukkig

Het is bewezen dat sporten een mens gelukkig gemaakt. Wie regelmatig sport voelt zich beter in zijn vel. Naast dat je er ook een stuk beter uit ziet, voel je je zelf ook minder gestrest. Lees hieronder 9 redenen waarom sporten gelukkig maakt en laat je inspireren.

1. Goed voor je conditie

Uiteraard is het fijn om een goede conditie te hebben. Met een goede conditie heb je meer energie en kun je lichamelijk meer taken verrichten. Zo kun je bijvoorbeeld op de werkvloer ook beter je taak uitvoeren. Met een goede conditie voel jij je fit!

2. Houdt je lichaam in vorm

Wanneer je voldoende sport houdt jou lichaam in vorm. Een gezond en aantrekkelijk lichaam resulteert tot meer zelfvertrouwen en tot een gevoel van geluk. Velen zijn niet tevreden genoeg over hun lichaam en kunnen door te sporten meer zelfvertrouwen winnen.

3. Verhoging van de stofwisseling

Als je merkt dat je aankomt vanwege een lage stofwisseling of last hebt van darmklachten, dan is het verstandig om meer te gaan bewegen. Door te bewegen creëer je een hogere stofwisseling. Hierdoor wordt je voeding beter en sneller verwerkt en val je af.

4. Meer kracht en weerstand

Je lichaam wordt sterker naarmate je sport. Naast dat je meer spieren krijgt door krachtoefeningen, wordt ook je afweersysteem degelijk sterker. Hierdoor blijf je beter beschermd tegen ziektes, waardoor je minder snel ziek kunt zijn.

5. Ervaar de emoties

Na zo'n 20 à 30 minuten zul je vrolijk worden van de stofjes die vrij komen in jouw lichaam. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je fijn voelt en nog even door kunt sporten. Na een flinke sportsessie, voel jij je hoogstwaarschijnlijk uitgeput, maar zeker ook voldaan. Dat is een heerlijk gevoel, ervaar het zelf!

6. Goed voor sociaal contact

Sporten heeft een dubbele positieve werking als je samen met een ander sport. Sociaal contact maakt de mens nog gelukkiger. Samen sporten is simpelweg ook gewoon hartstikke gezellig!

7. Doelen bereiken

Het is bewezen dat mensen gelukkiger worden als ze doelen bereiken. Stel voor jezelf een doel en verleg je grenzen op het gebied van sporten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het afleggen van een bepaalde afstand of een minimaal aantal calorieën verbranden.

8. Het vergroot je zelfvertrouwen

Wie vaker sport ziet er goed uit, verlegt grenzen en voelt zich sterk en zowel mentaal als fysiek fit. Precies hierdoor groeit het zelfvertrouwen van een individu. Aan een gezonde portie zelfvertrouwen is niets mis! Het is zelfs een belangrijke bouwsteen voor geluk in de toekomst.

9. Het vermindert stress

Op het moment dat je bezig bent met sporten, ben je tegelijkertijd ook bezig met ontstressen. Je voert de opgehoopte stress in je lichaam af en je voelt je meer ontspannen. Niet alleen lichamelijk voel je je beter en relaxter na het sporten, maar ook geestelijk voel jij je rustiger en meer op je gemak. Sporten is een goede manier om stress te verminderen, die je bijvoorbeeld gecreëerd hebt op het werk.

Terug naar overzicht

Van extrinsieke motivatie naar intrinsieke motivatie

De motivatie van creativiteit is dat jij vindt dat wat jij maakt goed is. De motivatie van commercieel is: anderen moeten het goed v Lees artikel

De voordelen van een betere zithouding

In onze moderne samenleving brengen velen van ons aanzienlijke tijd door in een zittende positie. Of Lees artikel

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt. Zeker met de aantrekkende arbeidsmarkt is het voor bedrijven bela Lees artikel

Praktische menskunde

Wat is de oorzaak dat mensen zo verschillend zijn? De één kan de hele dag geconcentreerd met iets bezig zijn en de volgende dag en zo jarenlang, terwi Lees artikel

Gezond eten

Eten. Je doet het iedere dag. Je kunt er niet zonder. Ook iedereen praat erover en heeft een mening. In de media verschijnen dagelijks berichten over gezond eten. Je moet st Lees artikel

Trainingen over zelfkennis

Voor iedere werknemer is zelfkennis een noodzakelijke voorwaarde in deze tijd van snelle veranderingen. Iemand die zichzelf goed kent en weet hoe en waarom hi Lees artikel