Dingen die je kunt doen om positiever te worden

Heb je er wel eens aan gedacht dat er tussen positief en succesvol zijn een samenhang is? Je zult namelijk een positieve levenshouding moeten hebben om succesvol te kunnen zijn. Ben je positief, dan krijg je goede ideeën, trek je mensen aan én voel je je zelfverzekerder. Maak van jezelf de positieve persoon waar iedereen bij wil zijn, want hoe meer mensen je aantrekt en jou mogen, hoe meer deuren er voor je opengaan! Deze factoren zullen je kansen tot succes verhogen.

Wees zelfverzekerd

Je houding toont wat er in jou als persoon omgaat. Afhangende schouders en neergeslagen ogen tonen een negatieve uitstraling. Houd daarom je rug recht, je kin omhoog en kijk mensen aan. Straal zelfvertrouwen uit - ook al voel je dat misschien (nog) niet - en straal uit dat de wereld van jou is! Ook al ben je bang en verlegen, straal dan evengoed bereidwilligheid uit. Je geest beïnvloedt je lichaam en andersom, en daarom kun je je stemming positief veranderen door te glimlachen en zelfverzekerdheid uit te stralen.

Glimlach

Een vrolijke, open en gemeende glimlach heeft een zeer grote aantrekkingskracht. Hierdoor zul je merken dat mensen vanzelf naar je toegetrokken worden.

Wees opbouwend en positief

Vermijd het om iets negatiefs te zeggen: roddel niet, klaag niet, geef anderen niet de schuld en (ver)oordeel anderen niet. Zeg je wel iets negatiefs, stel jezelf dan voor dat je naar jezelf luistert. Zoú je wel naar jezelf willen luisteren en willen dat iemand anders zo over jou praat?

Doe iets terug voor anderen

De kleine dingen in het leven zijn erg belangrijk. Ook al is het iets kleins; doe iets voor een ander! Een compliment en een glimlach is al voldoende.

Focus op hetgeen jij écht wilt

Vaak focussen mensen zich op dingen die zij niet willen: 'Ik wil stoppen met roken', 'ik wil 10 kilo afvallen'. Waar jij de focus op legt, krijgt de macht. Focus je daarom op de dingen die je écht wilt: 'ik wil (je ideale gewicht) wegen', 'ik ben blij en gezond'. Verspil je energie dus niet aan de dingen waar je van af wilt, maar richt je energie op wat je wilt.

Blijf niet denken, maar doe

Door dingen uit te stellen, zul je nooit bereiken wat je wilt en zal je frustratie alleen maar toenemen. De enige manier om dingen te kunnen veranderen is door ze aan te pakken. Pak daarom iedere ochtend iets op wat je (al lang) uitstelt, voer het uit en haal het uit je systeem. Het gevoel dat je aan het werk bent om je dromen te realiseren zal ervoor zorgen dat je je beter en sterker gaat voelen.

Maak gebruik van affirmaties

Voordat je gaat slapen zet je je onderbewustzijn aan het werk voor de nacht. Een affirmatie is een opdracht waarmee jouw onderbewustzijn aan het werk gaat. Doe dit altijd in de tegenwoordige tijd met het gewenste resultaat in gedachte. Bijvoorbeeld: 'Ik ben een succesvol kok', en niet: 'Ooit zal ik een succesvol kok zijn'. De kracht zit hem in de herhaling en daarom zul je dit vaak moeten herhalen. De affirmatie moet diep in je onderbewustzijn zinken, waardoor je geest zal beginnen met zoeken naar manieren om dit te laten gebeuren.

Wees dankbaar

Wees dankbaar voor alles in je leven. Voor de lessen uit elke situatie, voor de ervaringen en elke relatie. Alles is een geschenk, ook al heeft dit geschenk onverwachte en soms moeilijke bijwerkingen.

Durf uitdagingen aan te gaan

Doe, leer en doe het opnieuw. Hierdoor zul je merken dat je houding ten opzichte van moeilijkheden en uitdagingen zal veranderen. Je zelfvertrouwen zal alleen maar groeien en je zult trots zijn op jezelf én wat je hebt.

Terug naar overzicht

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat de laatste jaren steeds vaker voorkomt. Zeker met de aantrekkende arbeidsmarkt is het voor bedrijven bela Lees artikel

Trainingen over zelfkennis

Voor iedere werknemer is zelfkennis een noodzakelijke voorwaarde in deze tijd van snelle veranderingen. Iemand die zichzelf goed kent en weet hoe en waarom hi Lees artikel

Sporten maakt gelukkig

Het is bewezen dat sporten een mens gelukkig gemaakt. Wie regelmatig sport voelt zich beter in zijn vel. Naast dat je er ook een stuk beter uit ziet, voel je je z Lees artikel

Van extrinsieke motivatie naar intrinsieke motivatie

De motivatie van creativiteit is dat jij vindt dat wat jij maakt goed is. De motivatie van commercieel is: anderen moeten het goed v Lees artikel

Inspirerende quotes om medewerkers te motiveren

Motivatieposters. de ideale bedrijfsdecoratie met een positief effect op de motivatie van de medewerkers. Motivatie medewerkers, motivati Lees artikel

Stoppen met roken

Stoppen met roken is vaak een lastige opgave aangezien dit een gewoonte en verslaving is. En ook door stress zul je eerder naar een sigaret grijpen. Het is echter veel Lees artikel